De ultieme gids voor de handel in palladium met eToro

Ondanks het feit dat palladium niet zo populair is als goud en zilver, blijft het een aanhoudend aantrekkelijke investering in de grondstoffenmarkt. Palladium wordt voornamelijk gevonden in de grotten van Rusland en Zuid-Amerika, en wordt gedolven voor zijn unieke chemische component die wordt gebruikt om katalysatoren in auto's te maken - naar verluidt wordt meer dan 70% van de wereldwijde voorraad Palladium verbruikt. Dit edelmetaal wordt ook gebruikt voor de productie van bougies voor vliegtuigen, munten en als belangrijke component van chirurgische instrumenten, juwelen en zelfs brandstofcellen.

Inhoudstafel

 1. Geschiedenis van Palladium
  Waar komt palladium vandaan? (35 sec)
 2. Wat beïnvloedt de waarde van palladium?
  Wat beïnvloedt de prijs van dit edelmetaal? (1min 3sec)
 3. Manieren om in palladium te beleggen
  Wat is de beste manier om te investeren? (54sec)
 4. Kenmerken van Palladium
  Hoe identificeer je dit metaal? (29sec)
 1. Hoe te beginnen met CFD Handel van Palladium?
  Manieren om te beginnen (19sec)
 2. Waar Palladium kopen/beleggen/handelen?
  Wat zijn mijn opties? (16sec)
 3. Hoe Palladium verhandelen in eToro?
  Stap-voor-stap handleiding (27sec)
 4. Palladium Prijs
  Wat is de huidige prijs van palladium? (22sec)

Geschiedenis van Palladium

De ontdekking van palladium is een recente gebeurtenis als je het wilt vergelijken met goud en zilver. William Hyde Wollaston, een Engelse chemicus en natuurkundige, herkende het nieuwe edelmetaal voor het eerst in juli 1803, maar kwam pas in 1805 naar buiten als de ontdekker ervan.

De wereldwijde vraag naar palladium steeg van 100 ton in 1990 tot meer dan 300 ton in het begin van de jaren 2000. Daarvan was 222 ton afkomstig uit Rusland. Vernoemd naar de asteroïde '2 Pallas', die op haar beurt is vernoemd naar Pallas, de Griekse godin van de wijsheid, werd palladium in 1939 voor het eerst verwerkt in de sieradenindustrie. Gemengd met geelgoud vormt het een stevig metaal dat sterker blijkt te zijn dan witgoud.

Wat beïnvloedt de waarde van palladium?

Net als bij andere edelmetalen is de prijs van palladium voortdurend aan verandering onderhevig. Er was zelfs een punt waarop palladium op de markt duurder werd dan goud. Om u te helpen beslissen of u in dit edelmetaal wilt investeren, moet u begrijpen dat de volgende redenen een vitale rol spelen bij het op- en neerwaarts drijven van de marktwaarde:

 • De vraag van de auto-industrie: Aangezien 70% van het aanbod van palladium wordt gebruikt om de katalysatoren van een auto te maken, moet men verwachten dat elke verandering in de vraag van de auto-industrie een rol zal spelen bij het beïnvloeden van de prijs.
 • US Dollar Markt: Omdat het meestal wordt gekocht van leveranciers die US dollars gebruiken, zal elke schommeling in de waarde van de US dollar een sneeuwbaleffect veroorzaken in de handel van dit metaal.
 • Substitutie: Door de sterk stijgende prijzen van deze grondstof proberen autofabrikanten nu met innovatieve ideeën te komen om het gebruik van palladium in de auto-industrie te vervangen, door andere metalen zoals platina. Desondanks zijn velen het erover eens, vooral die in de auto-industrie, dat palladium een moeilijk te vervangen edelmetaal is.
 • Wereldwijd politiek klimaat: Zoals we nu allemaal weten, komt het grootste deel van dit metaal uit Zuid-Afrika en Rusland, dus elke politieke onrust in deze regio's kan de mijnbouw, productie en export ervan beïnvloeden.

Manieren om in Palladium te beleggen

Omdat het moeilijk is om rechtstreeks een echt metaal te kopen, kunt u op palladium beleggen via deze andere opties:

 • Commodity ETF's: Deze markt belegt op edelmetalen en aardolie. Dit is waar beleggers goud, zilver en palladium kunnen kopen op een liquide manier zonder dat ze een fysiek product hoeven te kopen.
 • Certificaten: U kunt investeren op edele metalen door het bezit van een aantal door middel van een bewijs van certificaat. Het is als het hebben van een fysieke eigendom zonder de noodzaak van een kluis.
 • Gewone aandelen en beleggingsfondsen: U kunt beleggen in edelmetalen zoals palladium door gebruik te maken van deze optie. Het beste is om dit te beleggen door ervaren fondsbeheerders dit deel van de investering voor u te laten afhandelen.
 • Futures en opties: Deze markt biedt meer hefboomwerking en liquiditeit aan beleggers die in staat zijn om groot in te zetten op edelmetalen. Zowel potentiële winsten als verliezen worden bepaald door afgeleide producten.
 • Ongemunt goud: Als u voor edelmetaal kiest, houdt u een geslagen staaf goud, zilver of palladium in uw hand. Tenzij u een veilige plaats hebt om uw edelmetaal te bewaren, kunt u het beste kiezen voor liquide beleggingen.

Kenmerken van Palladium

Terwijl de meeste mensen al bekend zijn met de fysieke verschijning van goud en zilver, is palladium voor velen een mysterie. Om een idee te krijgen van hoe het eruit ziet, volgen hier enkele van zijn fysische kenmerken:

 • Het verschijnt als een zilverwit metaal, voelt zacht aan en lijkt op alles wat platina is.
 • Het lost op in Aqua Regia ("Latijns water") wanneer het op kamertemperatuur wordt gelaten.
 • Het lost ook op wanneer het wordt gemengd met geconcentreerd zwavelzuur en salpeterzuur.
 • Het is gemakkelijk te manipuleren en te vormen door zijn kneedbare eigenschap.
 • Van zacht en buigzaam, wordt het hard en sterk wanneer het wordt gekookt.

Hoe te beginnen met CFD handel in Palladium?

Er zijn verschillende manieren om te handelen in CFD's op palladium. Het enige wat u hoeft te doen is een betrouwbare makelaar of CFD handelsplatform zoals eToro te vinden om een rekening te openen en uw geld te storten.

Het verhandelen van deze grondstof in eToro's CFD handelsplatform vereist geen opslagkosten aangezien u geen fysieke vorm van dit metaal zult verhandelen.

Waar Palladium kopen/beleggen/handelen?

Tenzij u een betrouwbare leverancier van palladium kent, is de meest geprefereerde manier van investeren of kopen van palladium via de aandelen. Meer beleggers gebruiken social-trading app zoals het eToro CFD handelsplatform om niet alleen te handelen en te beleggen op de aandelenmarkt, maar ook om te investeren in edelmetalen.

Hoe Palladium te verhandelen op eToro?

 1. Maak een account aan op eToro / Log in uw account voor bestaande gebruikers.
  eToro web-based platform
  eToro web-based platform
 2. Klik op "Ontdekken".
  Clicking "Discover" on eToro
  Klikken op "Ontdekken" op eToro
 3. Selecteer "Grondstoffen".
  Selecting Commodities on eToro's platform
  Grondstoffen selecteren op het platform van eToro
 4. Kies "PALLADIUM".
  Looking for PALLADIUM on eToro's list of commodities
  Zoeken naar PALLADIUM op eToro's lijst van grondstoffen
 5. Selecteer TE KOOP of TE VERKOPEN.
  Buying or selling PALLADIUM in eToro
  PALLADIUM kopen of verkopen in eToro
 6. Voer uw gewenste bedrag in om te investeren of het aantal palladium eenheden dat u wilt verhandelen.
  Entering amount to invest on PALLADIUM via eToro
  Invoeren van bedrag om te investeren in PALLADIUM via eToro
 7. Controleer en stel de stop loss, leverage, en take profit parameters in.
  Reviewing stop-loss, leverage and take profit on PALLADIUM CFD trade
  Beoordelen van stop-loss, hefboom en winstneming op PALLADIUM CFD handel
 8. Selecteer "Handel openen".
  Executing PALLADIUM buy order on eToro
  PALLADIUM kooporder uitvoeren op eToro

Palladium Prijsgeschiedenis

Historisch gezien, heeft palladium talloze goede dagen in de markt gezien, hoger verhandeld dan andere kostbare mineralen zoals het goud.


Klaar om PALLADIUM te verhandelen met eToro?

Als u overweegt om te investeren of te handelen in PALLADIUM CFD's, dan zou het veel eenvoudiger zijn om op de onderstaande knop te klikken. Dit brengt u direct naar eToro's handelspagina voor dit edelmetaal.

Maar voordat u dit edelmetaal op eToro kunt verhandelen, moet u een rekening bij hen openen en dit zal slechts een paar minuten duren om te bereiken.


JA, BRENG ME NAAR ETORO!


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en cryptoassets aanbiedt, als het handelen in CFD's.

Houd er rekening mee dat CFD's complexe instrumenten zijn en komen met een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 67% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u zich het hoge risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Cryptoassets zijn volatiele instrumenten die in een zeer kort tijdsbestek sterk kunnen fluctueren en daarom niet geschikt zijn voor alle beleggers. Anders dan via CFD's, is de handel in cryptoassets niet gereguleerd en staat daarom niet onder toezicht van een EU-regelgevend kader.

eToro USA LLC biedt geen CFD's aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

VISIT ETORO 78% розничных счетов CFD теряют деньги